keskiviikko 29. marraskuuta 2017

lisäneliöitä olkkariin ja joulukalenteri


Meillä on aika pieni olohuone. Kaipasin sinne kipeästi lisäneliöitä ja ainoa mahdollinen ratkaisu tällä hetkellä oli karsia tavaraa. Ihana vanha puusohva ja sohvapöytä lähtivät varastoon odottelemaan isompaa asuntoa ja käänsimme tv-kaapin toiselle seinälle sekä "pehmeä" sohva siirtyi puusohvan paikalle.

Me vietämme kotona kaikista eniten aikaa juurikin tässä tilassa joten tärkeintä on että täällä lapset saa touhuta ja silti haluan sen olevan viihtyisä aikuisille. Sekin on mukavaa kun siivous ja järjestely on helppoa ja nopeaa kun leluille on omat paikkansa.

Vanhan kaapin eteen jäi nyt sitten sopiva tanssilattia :) Lasten temppuiluun ja muihin leikkeihin. Kaapin laatikot toimivat duplojen säilytyspaikkana ja kaapin sisällä on lautapelit, viereisissä koreissa ovat junaradan osat. Arvatenkin päivittäin kaikki lelut levitellään ympäri ja ämpäri. Toinen asia mitä lapset päivittäin tekevät ovat erilaiset temppuilu ja hyppely radat, joten tyynyt ja tuo ompelemani patja ovat jatkuvasti lattialla, niitä ei edes kerätä pois. Siirretään toki nurkkaan löhöilypaikaksi välillä.

Toinen asia joka lisäsi hieman valoisuutta ja avaruutta olohuoneeseen oli takapihalle vievän oven muodonmuutos. Tämä oli nimittäin tumman harmaa, ja oli pistänyt silmään jo yli viisi vuotta!!! Hainpa sitten dc-fix kontaktimuovia ja päällystin sen valkoiseksi, vihdoinkin. Mikä muutos! Oli hurjan pikkutarkkaa hommaa tuon ikkunan ja karmien takia, ja usean kohdan jouduin tekemään uudelleen koska ensimmäinen yritys meni pieleen, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Sitä en tiedä onko kuinka pitkäkestoinen ratkaisu, aika sen näyttää.

Tykkään joka vuosi enemmän ja enemmän syksystä ja talvesta. Hämärän tullen on ihana sytytellä valonauhoja ja ledikynttilöitä.
Joululauluja meillä on kuunneltu jo useamman viikon ja tänä aamuna lapset hämmästelivät olohuoneeseen ilmestynyttä joulukalenteria. Tänä vuonna tein kalenterin ruskeasta paperista ompelemalla tähdet jonka sisään sjautin yllärit. Sieltä löytyy muutamat itsetehdyt jutut ja muutamat aktiviteetit mutta koska en halunnut mitään paineita ottaa niin suurin osa paketeista sisältää osia heidän toivomaansa legopakettia, jota voivat sitten pikkuhiljaa yhdessä rakennella. 10 kommenttia:

 1. moikka!
  ihanan näköinen olohuone kyllä:)
  hei, kuinka kauan toi matto on ollut teillä? onko elloksen? mitä olet tykännyt, pysyykö hyvin paikoillaan tai lähteekö nukkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Anteeksi, nyt on kestänyt vastaaminen aika kauan. Matto on ellokselta joo, ja ollut meillä ehkä kuukauden vasta. Tykkään kovasti mutta aika plötköhän se on , että ilman liukuestemattoa lapset liukastelisivat jatkuvasti, ja tietty imuroinnin kannalta hieman huono. Nyt kun sanoit niin kyllä hieman tummissa sukissa näkyy valkoista nukka...

   Poista
 2. Wau, näyttää hyvältä ja tulipas kyllä tosi paljon lisätilaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä nyt kelpaa kun on oikein pieni tanssilattia :) Miten me ollaankaan pärjätty ilman...

   Poista
 3. Ihania nämä sinun kuvasi ja tuo joulukalenteri on mitä ihastuttavin. Rauhaisaa joulunaikaa sinnepäin!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunista teillä on! ♥ Aivan ihana sohvapöytä ja tuo vanha kaappi!

  Kuulostaa kovin tutulta tuo pienen olohuoneen ongelma :D Minäkin aina silloin tällöin (yleensä keväisin) raivaan tavaraa pois ja kaipaan ympärille tilaa. (Ja haaveilen suuresta tuvasta...ehkä vielä joskus?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä on kyllä ihana koti myös :) Ollaan oltu niin tyytyväisiä tähän tilavampaan olkkariin... Nyt on kyllä sellainen fiilis että miksi en tajunnut tätä aikaisemmin. Olen nimittäin 5 vuotta harmitellut että ei pysty yhtään muuttamaan minkään huonekalun paikkaa.

   Poista
 5. Aivan ihanasti olet ajatellut olohuoneen sisustuksessa myös lasten tarpeita! Minulla on aina ollut sellainen ajatus, että lapset saavat vapaasti leikkiä olohuoneessa, eivätkä lukittautuisi niin paljon omaan huoneeseensa. Samassa tilassa voi joku lukea kirjaa, toinen rakentaa duploja, kolmas leikkiä autoilla ja neljäs näpyttää vaikka läppäriä. Että voidaan olla yhdessä vaikka puuhataankin omiamme.

  Nerokas tuo sinun ideasi joulukalenterin täytteistä -minullakin sama suunnitelma, että osaan luukuista tulee palapelinpaloja tai legoja, joista lopuksi muodostuu isompi kokonaisuus :) En minäkään halua juosta ostamassa turhaa pikkusälää luukkuihin ja ihan joka päivä ei ole aikaa yhteiselle puuhalle, kuten piparien leipomiselle tai uimahallireissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, olemme siis aivan samoilla aaltopituuksilla :) Meillä on kaiken lisäksi huoneet yläkerrassa joten senkin puolesta mukavampi että olla samassa kerroksessa, ja näkyvyyttä on myös keittiöstä jos/kun joutuu sielläkin puuhailemaan välillä... Ihanaa on tosiaan kun lapset leikkii yhdessä jotakin, rakentelevat junarataa tai duploja mutta useimmiten he touhuavat juurikin omiaan :)

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3