maanantai 30. lokakuuta 2017

pitsipaita ja pitsimekkoOlen etsinyt kuukausitolkulla pitsipaitaa tyttärelle. Valkoinen pitsipaita on itsellä sellainen luottovaate, käy arkena ja vhän juhlavammassakin tilanteissa joten halusin tyttärelle myös. Siihen voi yhdistää farkuista tyllihameeseen.. 
Eipä sitten mistään ole löytynyt joten viime viikolla ompelin sellaisen. Vasta loppuvaiheessa sain idean pienestä yksityiskohdasta selässä jossa on nepparin alla sydämen muotonen aukko. 

Pitsimekko (alla) on puolestaan tyttären toive `Prinsessa ruususen´ mekosta, joka on hänen kuvailun mukaan pitkä, roosa ja siinä on ruusuja. Pitsikangas sopi tähän tosi kivasti. 
Kävi vähän hassusti ja mekosta tuli pari kokoa liian iso,  itseasiassa hihojen piti olla sellaiset 3/4 pituiset mutta nyt ne näyttävät vain hieman vajailta. Ja kuten näkyy mekko on liian pitkä, mutta kasvaahan tyttö koko ajan :) Siis koska minä opin että ompeluksia kannattaisi sovittaa jo tekovaiheessa eikä ihan lopuksi kun ei enään viitsi alkaa purkaamaan mitään...


Pakko laittaa tähän loppuun kuvia maailman suloisimmista villasukista! Osallistuin pieneen vaihtariin uuden Instagram tuttavuuden Johanna_Puhalluskukkia kanssa jossa itse ompelin pari pehmoa hänen tyttärilleen ja hän neuloi meidän lapsille nämä ihanuudet. Pehmot jäi vallan kuvaamatta, mutta näistä sukista tuli kyllä niin hitti meidän talossa. 
Pupusukkien ohje onkin ollut Kotivinkissä


1 kommentti:

  1. Aivan ihania ompeluksia ja nuo sukat on ihanan iloiset! Pitsipaitaompeluidean perässä tänne eksyin 😊

    VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3