sunnuntai 3. syyskuuta 2017

ritarisynttärit


Elokuun alkupuolella pääsimme juhlimaan lasten serkkupojan 5-vuotis synttäreitä. Teemaksi hän oli toivonut ritareita ja linnoja. Käly oli loihtinut ihanat koristelut ja itse sain tehtäväksi Linna täytekakun sekä linna keksien koristelu. 

Kakkuja on tänä kesänä tullut tehtyä useampia, ja laitankin tähän loppuun muutamia kuvia niistä. Kakkujen suunnittelu ja koristelu on todella mielenkiintoista puuhaa mutta toki  hyvin aikaavievää, varsinkin näin ei ammattilaisena. 
Uutena kokeiluna on ollut voikreemi ja sillä joko suoraan kakun päälle pursottaminen (ninkuin Elsan mekon kohdalla) tai kukkien pursottaminen pienen leivinpaperinpalan päälle ja jäädyttäminen pakkasessa jolloin ne on helppo siirtää ja asetella valmiin kakun päälle (niinkuin keiju-kakussa). 

Linna kekseihin kokeilin sellaista koristeluun tarkoitettua tussia. Aivan loistava mutta kymmenen keksin kohdalla se jo alkoi kuivumaan, sitä en kyllä tiedä oliko tekniikassa vai tussissa vika...6 kommenttia:

 1. Upeat ritarisynttärit! Minä vähän tein lupauksen, että opettelen tuota kukkien tekoa kolmosen 1-v kakkua varten. Vielä en ole ehtinyt harjoittelemaan, mutta videot on kyllä koukuttavia :D Reilu pari kk vielä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin katsoin useamman videon ennen kuin aloin harjotella(näytti niin helpolta videoissa) mutta tosiaan vaatii sen että harjottelee jotta alkaa sujumaan. Voikreemin saaminen täydelliseksi on hankalin homma...

   Poista
 2. Miten teit/millä pursotit keijukakun isot kukat? Ihanan näköisiä, täytyy hommata itsellekin välineet tuollaisten tekoon! ;)
  -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Isot kukat on pursotettu voikreemistä sellaisella kyyneleenmallisella tyllalla (suora olis parempi, mulla oli kaartuva) ja laitettu pakkaseen. jäätyneenä ne oli helppo asetella paikoillaan, mutta ripeästi kannattaa silti toimia, ne alkaa heti sulamaan😆

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3