torstai 28. syyskuuta 2017

hurahtanut macrameihin


Puoli vuotta sitten en tiennyt macramesta vielä mitään, vaikka se onkin vissiin ihan todella vanha juttu :) Heti kun kokeilin muutamaa eri solmua jäin kuitenkin koukkuun... Teknikkaa on tullut testattua nyt muutaman seinäkoristeen muodossa, sekä tuunaamalla jakkaran. Viimeisimpänä tein kaitaliinan (josta tuli kylläkin liian pieni...)

Solmuihin katsoin ohjeet pinterestistä, ja itseasiassa näissä ei ole kuin paria tai kolmea eri solmua, välejä muuttamalla saa kuvioita aikaiseksi. Maalarinteippi auttaa suorien viivojen kanssa, vaikka ei ne minulla ainakaan ihan täysin suoria olekaan. Ehkä hankalinta on löytää juuri se sopiva naru. Liian ohuella narulla kun joutuu solmuilemaan ikuisuuden.  
 

12 kommenttia:

 1. Ihania oot tehnyt! :) �� Iteki oon nyt vasta ihastunut macrameihin ja ensimmäinen työ tehty.kovasti polttelee alottaa seuraavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin jäin niin koukkuun, minulla on saunassa iso kasa oksia odottelemassa :)

   Poista
 2. Voi että, miten ihania! <3 Muakin kiinnostais tehdä tällaisia. Pitäisi vain miettiä, minkälainen sopisi meidän kotiin. :) Amppelin voisi myös solmia jollekin kukalle kuistiin. Täytyykin ruveta tutkailemaan netistä makramee-malleja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän jää sitten koukkuun :) Kivaa hiljaista ja aivotonta tekemistä illalle kun saa lapset unille ...

   Poista
 3. Nämä on kyllä kauniita. Äitini kanssa oltiin joskus 80-luvun alussa kurssilla, mutta sillon tehtiin muistaakseni vain kukka amppeleita. Mitä narua olet näissä käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! Hauksa juttu tosiaan, miten kauan tätä solmeilua on harrastettu :) Ensimmäisen kuvan makrame on tehty miniontelokuteesta, sitten olen käyttänyt myös Lankamaailmasta sellaista moppari narua... Saisi silti olla hieman paksumpaa, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa :)

   Poista
 4. Todella kauniita!
  Solmeilu oli muotia 70 luvulla. Minulla on tallella mummuni solmeilema musta iltalaukku :)

  VastaaPoista
 5. Love all those macrame arts ♥ Have some at home too... Enjoy your day, Alexandra

  VastaaPoista
 6. Onpa kertakaikkisen kauniita! Mulla yksi nätti keppi odottelee aloittamista, mutta katsotaan saanko aikaiseksi... Kaunis blogi sulla!♡

  VastaaPoista
 7. Upeita! Haluaisin kysyä tuosta jakkarasta. Miten kiinnitit macrame osan jalkoihin? Miten sait sen niin, ettei varmasti rämähdä pyllyn alta kun siihen istahtaa. Haluaisin kovasti kokeilla tuollaisen tekemistä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No aloitussolmut on tehty toiselle puolelle, ne ovat pitävät, lopuksi toisen puolen olen pujotellut näyttämään samalta kuin aloitussolmut mutta päättänyt ihan solmimalla penkin alapuolelta aina kaksi narua yhteen, taisin myös liimata varmuuden vuoksi solmut. On muuten pikkaisen vaikea selittää🙈 meillä kylläkin tämä jakkara tuli lasten käyttöön koska on niin matala...

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3