keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7.Piti jo viime talvena tehdä Murun kanssa näitä linnunruokajuttuja, mutta minulla oli silloin joku ulkolainen ohje jonka ainesosia ei tavis kaupasta saanut ja se sitten vaan jäi. Nyt kun löysin tämän yksinkertaisen ohjeen päätin että nyt kokeillaan. Puolitin määrän ja sulatin vain 500g kookosrasvaa (todella miedolla lämmöllä) ja lisäsin siihen 1,5 dl rypsiöljyä ja 1 kg linnunsiemeniä. Siltikin noita renkuloita tuli niiiin paljon että nyt sitten viedään niitä jokaiseen kyläpaikkaan tuliaisiksi, sillä ei meidän takapihassa niin paljon lintuja ole :) Nämä kovettuvat aika nopsaan varsinkin tuolla ulkona pakkasessa. En äkkiseltään löytänyt muita järkeviä muotteja joten tehtiin tuohon donitsivuokaan. Ainakin oli ripustusnarulle reikä valmiina :) 
8 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä oot löytäny ton donitsivuoan? Mä oon etsinyt jo pitkään marketeista ja leivontaliikkeistäkin mutta eipä ole sattunut silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi. oman olen ostanut joskus aikoinaan Halpahallista. Prismassakin niitä kai on ollut muttei oo hetkeen näkynyt. Heirol.fi sivuilla näytti olevan netistä tilattavissa ainakin, ja Kakkusankarit.fi myy myös. Confetti.fi myy 6 koloista vuokaa :)

   Poista
 2. SEHR SCHÖN DIE WERDE ICH AUCH NOCH MACHEN;;;;;FREU;;FREU

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald de BIRGIT

  VastaaPoista
 3. tuo muru-nimen käyttäminen.... oksennus

  VastaaPoista
 4. Nää on tosi kivoja! Munkin on ollut tarkoitus tehdä, mutten ole vielä ehtinyt ruveta tuumasta toimeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt me odotellaan että linnut löytää ne, niin voidaan seurata ikkunasta takapihalle niiden touhuja :)

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3