maanantai 5. joulukuuta 2016

5.

Edit: Ohje on korjattu sarvien kohdalta!Tänä vuonna kerhotädit saavat virkatut tiskirätit. Itse käytän vallan virkattuja rättejä keittiössä,  niillä oikeasti irtoaa kuivahtanutkin lika kun on tuollainen rosoinen pinta... niitä on muutamat joten aina vaan pesuun ja uutta käyttöön. 

Itsetehtyä käyttötavaraa on kiva antaa. Olen aikaisempina vuosina ommellut kerhotädeille pipot ja heijastimet.
Halusin näihin talvisen kuvion, muttei mitään liian jouluista ja päädyin näihin poroihin. Myös ystävänpäiväksi virkkaamani sydän-liinat olisivat käyneet, mutta halusin kokeilla jotakin uutta. Kuvio syntyi ihan sitä mukaan kun virkkasin, ja lopuksi koitin merkata ruutupaperille kaavan jos joku muukin innostuu kokeilemaan. Teen rätit yleensä 49 silmukan levysiksi. Tähän tulee kolme kerrosta pylväitä ja neljännellä alkaa kuvio. Ruksit ruutupaperissa ovat ketjusilmukoita kaikki muu pylväitä. Lopuksi vielä kolme kerrosta pylvästä. 

Lanka: Bommix bamboo 1361


11 kommenttia:

 1. Aivan täydellinen ja niin kauniisti paketoitu! <3

  VastaaPoista
 2. Vau! Olet kyllä idearikas! Näitä pitää testata. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Ihana jouluinen kuvio ja niin kauniisti paketoitu <3

  VastaaPoista
 4. ihana idea, otinpa sen käyttööni samaiseen tarkoitukseen, hieman eri kokoisena tosin (: en tiedä onko sillä väliä ja itse tajusin kyllä, mutta tuossa rastikuvassa sarvien kohdalla noihin vaakarastien väliin varmaan kuuluu tyhjät/pylväät ü

  -T

  VastaaPoista
 5. Voi apua! Just näin käy kun yrittää viidessä minuutissa piirtää jotakin ohjetta... Kiitos kun laitoit viestiä, ohje on korjattu :)

  VastaaPoista
 6. Niin hienot! Nyt tiedän, mitä teen mummille i joululahjaksi!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3