tiistai 2. elokuuta 2016

päivä muumimaailmassa


Meidän perhe vietti viime viikolla ehkä koko kesän hikisimmän päivän Naantalissa Muumimaailmassa. Noh, muumiasuissa pyörivillä työntekijöillä oli varmasti paljon hikisemmät oltavat. Siltikin he hyväntuulisina jaksoivat ilostuttaa lapsia. 

Emme ole ennen käyneet Muumimaailmassa, osittain siksi että Muumit eivät ole Murulle kauhean tuttuja, koska hän ei ole ohjelmaa vielä katsonut, mutta parista vauvakirjasta osan hahmoista hän kyllä tietää. Osittain senkin takia että odottelimme Murun olevan sen verran iso että saa varmasti irti koko rahan edestä reissusta, koska sisäänpääsymaksut hieman kirpaisivat. Kyllä nyt voi todeta että niin 4-vuotias kuin tuo meidän 1-vuotiaskin viihtyivät todella mainiosti. Maasto oli hieman haastava korkeuseroineen meidän nuorimmaiselle joka haluaa kävellä joka paikkaan ilman että pidetään kädestä kiinni, ja välillä alamäessä meinaa tulla tahattomia kuperkeikkoja. Mutta Manukin silti nautti todella paljon päivästä, muumihahmoisa ja etenkin vesileikeistä! 

Ilman kommelluksia ei tämäkään reissu sujunut, kun saavuttuamme Muumimaailmaan huomasimme että Manu tarvitsi vaipanvaihdon eikä mukana ollut yhtään vaippaa. Ilokseni lastenhoitotiloissa oli vinot pinot muumivaippoja tarjolla, mikä helpotus...

 Välillä evästettiin ja sitten jatkettiin taas kiertämistä pysähtyen leikkimään joka välissä tietenkin. Askartelupiste oli kiva yllätys myös. 
Lopuksi ennen lähtöä kävimme vielä musikaali/teatteriesitystä katsomassa, josta me kaikki tykättiin kovasti. Etenkin Pikku myy oli siinä erittäin pirteä ja teki hauskoja temppuja.  Autolle kävellessämme Muru kuiskasikin minulle että "äiti, ompelisitko minulle pikku myy-asun". 

Vaikka olimmekin monta tuntia niin siltikin puolet Muumimaailmasta jäi tällä kertaa tutkimatta. Ensi vuonna ehkä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun jätät viestiä <3