torstai 9. kesäkuuta 2016

petteri kaniini synttäritNyt tulee melkoinen kuvapläjäys viime viikonlopun juhlista. En voi uskoa sitä todeksi mutta  meidän vauva on jo vuoden vanha! Manun synttäreitä juhlimme Petteri kaniini teemalla, muutaman ystäväperheen voimin (tänne meille kun ei isoja joukkoja mahdu).

 Kävi oikein kämmien kämmi kun tuntia ennen juhlien alkua soi ovikello, ja siellähän ensimmäiset vieraat jo saapuivatkin. Kohta oli tupa täynnä vieraita ja minä tajuan että olin ilmoittanut ajan väärin!!! Kaikki oli tietenkin vielä kesken ja ihanat ystäväni ryhtyivätkin heti jelppimään jotta saatiin ruuat pöytään (kuten tokassa kuvassa näkyy). Alkushokin jälkeen juhlat lähtivät kuitenkin rullaamaan ihan mukavasti, tunnin myöhässä, mutta onneksi vieraat olivat kärsivällisiä ja hyväntuulisia...

Ajan puutteen vuoksi en ehtinytkään tekemään täytekakkua, mutta tällä maailman helpoimmalla valkosuklaajuustokakku-ohjeella toteutin silti vihannesmaa-koristelu ideani, jossa on Petteri kaniinin neuletakki linnunpelättimenä niinkuin sadussa kerrotaan. Oreo keksit murskattuna näyttivät kyllä todella aidosti mullalta :)
 (Edellisenä päivänä nopsaan virkkasin neuletakin, vaikka sen olisi voinut sokerimassastakin muovailla toki).
 Kuten joskus olen maininnutkin, niin en vaan osaa olla tekemättä muffinsseja. Niistä tulee niin näyttävät koristelemalla, ja ne kyllä vieraille yleensä maistuvatkin. Tällä kertaa makuna oli minttukrokantti. 
Suolaisena tarjoilin karjalanpiirakoita, lohitaytteisiä ruissipsejä ja tortillarullia. Lisäksi porkkanaa, kurkkua, hedelmiä, keksejä ja poppareita. 

Manulle itselle tein banaanimuffinssin kynttilän puhallusta varten, sokerittomana tietenkin, tällä ohjeella (ilman pähkinöitä). Päälle vielä maustamatonta rahkaa banaanin kera niin näytti muffinssi aika söpöltä, ja kaksin käsin Manu sen vetelikin poskeensa :) 

Juhlien juomapuolen meille tarjosi Raikastamo. Saimme maistettavaksi hauskat luomupillimehut- joissa ei ole olleenkaan lisättyä sokeria!!! Sekä suloisissa lasipurkeissa tulevat omenamehut- joissa on jokaisessa pullossa puoli kiloa luomuomenaa puristettuna, ei mitään muuta!!!  Mehuista tykättiin kovasti, ja itse olen aina innoissani kun löydän uuden tuotteen jossa ei ole lisättyä sokeria.

Kova homma oli taas juhlien järjestämisessä mutta kyllä niistä jäi hyvä fiilis ja kivat muistot. Tosin itse olin kuin linnunpelätin koska en ehtinyt edes tukkaa kammata ennen juhlia...
Ison Petterin maalasin pahville. Petteri-aiheiset värityskuvat löytyivät täältä.


/Mehut saatu Raikastamolta/

7 kommenttia:

 1. Upean näköistä, kyllä varmasi kelpasi olla teillä synttärivieraana! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat synttärit, jälleen kerran Heidi! <3
  Onnea Manulle! <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköiset juhlat<3 onnea synttäri sankarille!

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmalliset 1-vuotissynttärit teillä ⭐️

  VastaaPoista
 5. Ihanat synttärit ja onnea synttärisankarille :)

  VastaaPoista
 6. miten voi ilmoittaa juhlien alkamisajan väärin?

  VastaaPoista
 7. Olet kyllä uskomaton, niin upeat synttärit kattauksineen taas, vau!! Suloinen teem tuo Petteri Kaniini <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3