perjantai 22. huhtikuuta 2016

itsetehty softshellhaalari


Sain valmiiksi myös ulkoiluhaalarin Manulle. Takin onnistuttua niin kivasti lähdin itsevarmana ostamaan softshelliä ja piirtämään itse, saman takkikaavan perusteella, haalaria pojalle (haalarin ompelu ei sitten onnistunutkaan ihan niin mutkattomasti kuin olin toivonut). 
Peppuun ja polviin laitoin vahvikkeeksi takista jäänyttä vedenpitävää kangasta, ottaen mallia Murun Pomp de lux softshell-haalarista. Tällä(kin) kertaa ensimmäinen sovitus oli kun haalari oli jalkalenkkejä myöden valmis ja onneksi koon suhteen sain huokaista helpotuksesta, se oli sopiva, jee! 

No, mitä tulee softshellin ompeluun, niin se oli mielestäni hankalaa. Kone teki kauheeta hyppytikkiä saumoissa ja paksuissa kohdissa. Sain kuitenkin vinkin vaihtaa microtex neuloihin ja tämä yhdistettynä ommeltavien paksujen kohtien litistykseen neulepuikolla sitä mukaan kun ompeli tehosi ja sain kuin sainkin työn valmiiksi. Vetskarin kohdan ompelin kyllä toooodella hitaasti jotta välttyisin yhdeltäkään hyppytikiltä. Olipa sitten hölmö huomata lopuksi että kauluksessa puolet eivät ihan täsmää mutta sellaisen vaivan jälkeen en ollut todellakaan purkamassa mitään. Omaan käyttöön kelpaa enemmän kuin hyvin... Jonkinlaiset heijastimet lisään luultavasti, varsinkin jos tämä syksyllä vielä mahtuu.
Kyllä lopputulokseen olen tyytyväinen, erityisesti siihen että tuo lahkeeseen jatkuva vetska onnistu ihan itse pähkäillen. 
(Okei, never say never mutta tämä taitaa siltikin olla ensimmäinen ja viimeinen softshell ompelus).

Kiviä maalasimme jo ennen pääsiäistä, kun Muru oli kerännyt kasan sileitä kiviä ja halusi tuoda ne sisälle, siinä samalla kun olin kieltämässä tuli mieleen että voidaanhan me niitä maalata. Siellä ne koristavat meidän pihaa (joka kaipaisi kipeästi haravointia ja kesäkuntoon laittoa... josko nyt viikonloppuna ehtis). 


17 kommenttia:

 1. Aivan mahtava haalari! Tekis mieli itsekin kokeilla joskus tämmöistä.

  VastaaPoista
 2. Hei, mitkä maalit kivien maalauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryylimaaleilla maalasimme kun uuta ei ollut kaapissa. Toistaiseksi ovat kestäneet sateet ja auringot jää nähtäväksi kuinka pitkään...

   Poista
 3. Täytyypä laittaa vinkit korvan taakse ompelun suhteen, ulkohousut pitäisi saada tytöille aikaiseksi. Kivet on tosi söpöjä!

  VastaaPoista
 4. Nätti haalari! :) lähes identtinen meidän name it haalarin kans. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, jos sellainen olisi kävellyt vastaan niin en varmaan olisi ryhtynyt ompeluhommiin:) tulipahan kokeiltua...

   Poista
 5. Ihana haalari ja hyvät nuo vahvikkeet polvissa ja pepussa! Itse päiväkodissa kun työskentelen niin on mukava, kun ei tarvitse olla aina kurahousuja jalkaan vetämässä, koska peppu ja polvet ne ensimmäisenä kastuu! Kurahousuissa ei lapsen ole kiva olla ja ne ovat hikiset! Taitava olet! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Varmasti vedenpitävyyttä lisäisi saumateippaukset, niitä voisi joskus kokeilla...

   Poista
 6. Aivan ihana jaalari! Oot sinä kyllä
  Todella taitava! <3

  VastaaPoista
 7. Hei minäkin olisin kiinnostunut millä maaleilla maalasitte kivet! Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Hei olen itse ompelemassa softshell haalaria lapselle (yhden jo kertaalleen aikaisemmin tehnyt). Tällä kertaa ajattelin myös ommella polviin/pepun vahvikkeet,haluaisin kysyä että kun olet myös niin tehnyt,että vuotiko näistä ompeleista kuinka vesi sisään? Että kannattaako niitä ommella vai jättää ompelemassa?

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3