lauantai 18. heinäkuuta 2015

summer games


Pitkän ompelutauon jälkeen sain innostuksen kun näin ruusupeiton, jonka äitini oli kirpparilta parilla eurolla ostanut. Peitto oli huuurjan iso, äitini oli siitä jo muutamat omat projektit saanut tehtyä ja minä sain tämän viimeisen palan käyttööni. Heti tuli mieleen tehdä Mekkotehdas kirjassa nähneeni twister peli, vähän pienempänä taapero-versiona Murulle. Peitosta löytyi sopivasti kaikki twisterin värit, mutta ihanan murretuissa sävyissä. Kaikki ympyröiden kangaspalat, paitsi kelta-sävyiset löytyivät kotoa, ja niistä syntyi tämä twister-peitto.

Nopat ovat tehty puupalikoista jotka maalasin valkoiseksi ja sitten lisäsin värit ja käsi/jalka merkit. Tämä on tosiaan taaperoille soveltuva helpompi versio, eli ei ole eroteltu oikeaa ja vasenta kättä/jalkaa vaan itse voi päättää kumman niistä laittaa milloinkin määrättyyn väriin, ja värinopassa on 2 kohtaa jossa värinkin voi itse valita (nuo missä on kaikki neljä väriä).

Pitkään on pitänyt myös ommella tuollaiset hernepussit, jotka tässä tapauksessa ovat riisillä täytetyt, koska sitä kerran löytyi kaapista. Twister-peitosta jäi sopivasti pienen pieniä kangaspaloja tähänkin projektiin. Hyvät ja helpot ohjeet kartionmallisiin hernepusseihin löytyy täältä. Ja nehän voi vieläkin helpommin tehdä ihan neliön mallisiksi. Näiden kanssa saa sitten käyttää mielikuvitusta ja keksiä mitä kivoimpia leikkejä kuten heitellä koriin tai tasapainoitella pään päällä ja kävellä tai tanssia samalla...

Nyt oli niin harvinainen hetki että molemmat lapset nukkuu päikkäreitä, joten sain näinkin pitkän tekstin aikaiseksi :)   

Suloista viikonloppua kaikille!


20 kommenttia:

 1. Aivan ihana taaperotwister! Olet kyllä mahdottoman taitava ompelija ja keksit aina ihania ideoita!☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. On tullut jo tavaksi miettiä miten eri asioista ja tavaroista saa oman näköisiä. Joskus tuunaamalla joskus pitää tehdä nollasta...

   Poista
 2. Oi miten suloisia kuvia! <3

  Ihanaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. No niinpä kyllä olisikin;) on kiva tehdä ja saada itsetehtyjä juttuja...

   Poista
 4. Onpas kaunis! Hivenen eri luokkaa kuin kaupan twisterit... ihanat kuvatkin. Uusi blogituttavuus. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat jutut olet taas tehnyt. Ja ihanat kuvat myös =)

  VastaaPoista
 6. Aivan huikee idea ja niin suloinen tyttö kuvissa<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuolle pikkuiselle on kyllä ihana tehdä juttuja. Hön jaksaa niin innostuakin äidin tekeleistä... useimmiten ainakin :)

   Poista
 7. Voi että miten ihana siitä tuli, aivan ihanat värit :)

  VastaaPoista
 8. voi että mikä idis taas!ihanan näköinen=)

  VastaaPoista
 9. Suloisempaa peliä saa hakea! Niin hienoja juttuja taas!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3