torstai 15. toukokuuta 2014

pehmeä kirja
Hetki sitten ompelin Murulle pehmoisen kirjan jossa seikkailee pieni pupu. Kirja on ollut kovin tykätty, ja vaikka kovin iso vaiva siitä olikin niin lopputulos oli monen työtunnin arvoinen.

Nyt ompelin erityiselle pienelle lapselle kirjan jossa on erilaisia aplikoituja eläimiä. Tarkoitus oli että kirjassa olisi erilaisia koskettelupintoja ja ääniä. 

Menin siis suunnitteluvaiheessa Eurokankaaseen inspistä ja tarvikkeita hakemaan ja siellä latelin ystävälliselle myyjälle toiveita ja hän kärsivällisesti esitteli minulle kaikki vaihtoehdot, sillä erilaisten tekstuurien ja pintojen lisäksi tietenkin väreillä oli kovasti väliä. Myyjätäti löysi mm. palalaarista kilpikonnalle oikein kivan palan liilaa nahkaa joka tuntuu kovalta ja aaltoilevalta pikkusormien alla. Eurokankaasta ovat siis suurin osa tämänkin kirjan kankaista (paitsi kannen kukkakangas joka on kaitaliina jonka ostin ihan kankaaksi aikoja sitten Tokmannilta, ja ruutukangas on Ikeasta).


Kirjan eläimet ovat siis aplikoituja erilaisista kankaista joita on hauska käsin tunnustella. Lisäksi ääntä saa heiluttamalla kissan kaulassa roikkuvaa kulkusta ja puristamalla hiiren korvaa. Linnun siipeä ja jalkoja voi liikutella. Jokaisella aukeamalla voi myöskin laskea ruusuja.
/A while ago I did a quiet book for Muru, we both were very happy about how it turned out. Now I made a similar book for a very special little child. This time I did some apliquéd animals that are made from different textures so they are fun to touch. The cat also has a bell that makes noice and the mouses ear whines. The birds wing and legs can be moved and you can also count the roses on every opening. Almos all fabrics from both quiet books are from Eurokangas/


37 kommenttia:

 1. Aivan ihana kirja jälleen kerran! Tulee varmasti olemaan pikkuiselle mieluinen :)

  VastaaPoista
 2. Ehkä maailman söpöin kirja! :) Niinkuin se Murun kirjakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... on noi kankaiset kirjat jotenkin niin halittavan pehmoisia :)

   Poista
 3. Jälleen niin niin hieno!!! vitsi kun olisi itselläkin kärsivällisyyttä (ja taitoa) ommella tuollainen vaikka lahjaksi. ihana!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, näiden kanssa kun mielikuvitus vaan on rajana että mitä kaikkia erilaisia voisi kehitellä... ihan menee päästä pyörälle kun alkaa miettimään :)

   Poista
 4. Todella upea <3 Niin taidokkaasti toteutettu! Kyllä sinä osaat <3 Saaja ilahtuu varmasti <3

  VastaaPoista
 5. Sä oot ihan hurjan taitava!!!!
  Ihana kirja niin suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Olis kyllä kelvannut meidänkin neidille mutta piti postittaa se toiselle pienokaiselle...

   Poista
 6. Tosi suloinen ja ihana kirja!
  E-R

  VastaaPoista
 7. Voi miten suloinen kirja! <3 Siitä jää teidän tytölle ihana muisto! <3
  Tuli niin elävästi mieleen reilun parin vuoden takaa, kun oman tytön kanssa katseli ja sormin tunnusteli pehmoisten kirjojen pintoja! <3 Meillä on luettu ja luetaan edelleen tosi paljon kirjoja. :)

  Auringonsäteitä viikonloppuusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä versio ei jäänyt meille, mutta edellinen pupukirja on kyllä ollut tosi suosittu, Muru sillä joka päivä leikkii ja varmasti säilytämme sen tulevillekin sukupolville :)
   Ihanaa hellekesää sinullekin <3

   Poista
 8. Kun katselin kuvia alaspäin, suljin välillä silmät ja kuvittelin sormieni alla nuo kaikki kankaanpinnat, niin älykkäästi oivallettu!! Harmi että tuo kirja on niin vaikea toteuttaa, noista tulisi hitti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mari!!!! Sun viestit saa mulle aina NIIIIIN ison hymyn kasvoille... Oot ihana!

   Poista
 9. Mielettömän ihana!!!! <3 Minun on ehkä pakko varastaa idea siskoni tulevalle vauvalle ;) nyt kun alan tekemään niin on varmaan valmis sitten jouluksi ;) Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva juttu jos joku tästä inspiroituu :) Olis kyllä kiva sitten nähdä minkälainen siitä tulee, ihana muisto vauvalle varmasti!

   Poista
 10. Mä en kestä, nää sun työt vetää aina ihan sanattomaks! Tekis mieli kommentoida, mutta eihän näihin sanat riitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan tuossa oli ihania sanoja kerrakseen :) Kiitos kivasta viestistä!!!!

   Poista
 11. Aivan ihana, jälleen kerran <3 -Minna

  VastaaPoista
 12. Voi sentäs, kuinka ihana idea ja toteutus - jälleen kerran!

  VastaaPoista
 13. So nice! I ♥ your blog! It´s very inspiring!
  xox Biene

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much!!!! I´m glad that you have found my blog :)

   Poista
 14. Olet todella taitava! Ihana muisto jää lapsille äidin tekemästä kirjasta. :)

  VastaaPoista
 15. Komppaan edellisiä: Aivan upea kirja :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3