sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

silittäminenkö lastenleikkiä?
Yksi Papon matkalaukusta paljastuneista kivoista tuliaisista oli äitini Murulle tuunaama pieni silityslauta. Ennen kuvaa minulla ei tästä ole mutta kovin oli kirjava ja värikäs. Äitini oli maalannut metallijalat valkoiseksi ja vaihtanut kankaan tuollaiseksi harmaa-roosa kukalliseksi, tykkään! 

Mutta silityslauta kaipasi kovasti kaveria, eli silitysrautaa... Päätin tekaista sellaisen itse, ja nyt minulla oli sopivasti isäni apuna. Olen muutenkin isäni miniloman aikana hieman käyttänyt hyväkseni hänen taitoja ja työkaluja muutaman projektin tiimoilta. 
Kaiveltiin sopivia puupalikoita varastosta ja muutamalla ruuvilla kiinitimme ne toisiinsa. Useamman kerran laitoin puukittiä ja hioin... Sitten maalasin raudan valkoiseksi ja se oli valmis. Siitä tuli ihan sellainen kuin suunnittelin, pieni ja yksinkertainen.
Ja jos ette vielä oli kyllästyneet trikooruusukkeisiin niin nyt viimeistään, vielä tuli tehtyä jämäpaloista yksi pieni juttu. Roosaa trikookangasta jäi epämääraiset jämäpalat joista kuitenkin sai leikattua 3 pitkää n.2cm levetä soiroa jotka letitin piukasti. Letistä tuli sen verran pitkä että se käy vyöksi, mutta sitä voi käyttää myöskin pantana. Ruusuke on ommeltu huopakangaspalaan reunoista jotta sitä pystyy tarpeen mukaan liikuttelemaan sopivaan paikkaan.

Yläkuvissa Murulla näkyykin vyö käytössä, oravapaita ja valkoinen pitsipaita jota hän ahkerasti silittää ovat myös Espanjan tuliaisia.

Trikooruusukkeesta on tullut paljon kyselyitä. Tässäpä ohje kiteytettynä. Pitkä soiro trikookangasta ommellaan keskeltä isolla tikillä ja vedetään alalangasta jollon se rypyttyy. Ruusukkeeksi se ommellaan (rypyrysompeleen kohdalta) aloittamalla ulkoreunasta ja ompelemalla keskelle päin spiraalimaisesti.
Nyt työn alla Murun tuleva sänky :
/My dad brought an ironing table for Muru that my mother had painted and changed the fabric. I made a iron from wood./


22 kommenttia:

 1. Oih! Hiukka ihana silityslauta ja rauta! Täytyy pyytää Murulta silityspalveluita muutaman vuoden päästä. Noilla puitteilla ei voi tulla kuin pro silittäjä! ;) söpöinen on tyttö taas niin kuin aina!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä olis kiva saada tähän perheeseen edes yksi silittämisen ammattilainen :)

   Poista
 2. Voi, miten ihania juttuja, silityslauta on suloinen ja ihanan raudan olette askarrelleet! Aivan suloiset ruusukepanta ja -vyö myös! <3 Meinasin tuossa jo ekan vyökuvan kohdalla kysyä, mistä olet noin ihanan löytänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruusukkeet on niin ihanan tyttömäisiä että niitä tulee käytettyä kyllä paljon...

   Poista
 3. Ihana pikkusilityslauta ja kekseliäästi tehty rauta :)
  Trikooruusukkeet ovat myös kauniita, pitää varmaan kokeilla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en ole törmännyt mihinkään muuhun kuin muovisiin värikkäisiin silitysrautoihin joten tuo on enemmän meidän näköinen :)

   Poista
 4. Kyllä sinä keksit ja osaat, ihanat <3

  VastaaPoista
 5. Mietinkin jo yläkuvista että mistäköhän noin kaunis vyö on, mutta olisihan se pitänyt melkein arvata että se on lähtöisin näppäristä sormistasi, ihana.
  Suloiset silitysvälineet pikkutyttösellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos, en tiedä mistä Muru on ottanut silittämiseen mallia koska minähän en kauheesti mitään silittele, muutakun johonkin ompeluksin tukikangasta...

   Poista
 6. Ihana rauta ja lauta! Ja voi kääk, miten suloinen lapsi sinulla on! Olen vain hetken sun blogia lueskellut vasta, ja ihanalta näyttää! Nuo shortsit on ihanat ja hiusruusuke. Voih... * kipittää kaivelemaan tilkkulaatikoita ja tekee omalle tytölle samanlaisen *. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mainio idea ja toteutus taas :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, kuten aina :) Tuo vyö on niin ihana ja Muru on tosi tyylikäs! Kuvaan, jossa Muru osoittaa sormella ylöspäin, oot onnistunut nappaamaan ihan mahtavan poseerauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllä Muru osaa niin poseerata, silloin kun häntä huvittaa. Pari päivää se on virnistänyt kameralle oikein leveällä hymyllä kun sitä kuvaa :)

   Poista
 9. Mun ahkera pikkumuru,niin syötävän suloinen...taas!

  VastaaPoista
 10. Olikin kiva nähdä tuo hieno silitysrautatoteutuksesi, kun pitäisi täällä myös tehdä jo tuunatulle silityslaudalle kaveri:) Jälleen hyviä ideoita ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olen ihan yllättynyt että visioni toteutui noinkin hyvin, aina ei meinaan mene ihan nappiin...

   Poista
 11. Hienoja juttuja! Mutta yksi (tyhmä) kysymys ruusukkeen teosta. Kun alat ommella soirona ruusukkeeksi, niin mihin sen ompelee, jos teet pelkän ruusukkeen. Eli mikä on siellä trikoosoiron alla? Jos oikein olen ymmärtänyt, pipoon tuleva ruusuke ommellaan suoraan pipoon kiinni, eli ruusuke muotoutuu siinä pipoon kiinni soirona ommellessa, eikö? (Toinen vaihtoehto olisi siis, että pipoon kiinnitettäisiin valmis ruusuke, mutta näin ei siis ole, eihän? Vai kuinka?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt molemmilla tavoilla eli ommellut suoraan pipoon (jossa tukikangasta ruusukkeen kohdalla) tai erilliselle ohuelle kankaalle (lakanakangas esim) ja kun ruusu valmis ommellut sen kiinni pipoon. Jokainen voi tehdä tyylillä joka parhaalta tuntuu;)

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3