maanantai 7. huhtikuuta 2014

kankainen muistipeli

Aamulla iski ajatus kankaisesta muistikortti-pelistä. Muru on hieman liian pieni pelaamaan muistipeliä, mutta onpahan sellainen nyt valmiina kun se aika koittaa. Aloitin heti päikkäreiden aikaan ja jatkoin sitten vielä hetken kun mies tuli töistä. Tukikankaan ja liimaharson silittäminen vievät kaikista eniten aikaa.

Korttien päällimmäinen kangas on joku vanha Tilda-tilkku, joka on pyörinyt kaapissa iät ja ajat. Korteista tuli sen kokoiset kuin siitä tilkusta riitti. Halusin 12 kappaletta, ja se on ihan riittävä määrä, on noissakin jo seurattavaa etteivät huku. Piilopuolelle aplikoin eri kankaista tähtiä ja sydämiä. Välissä olevan tukikankaan ja vanun ansiosta kortit pysyvät hyvin kuosissaan.

Muistipelistä tuli melkeinpä hienompi kuin olin kuvitellut, mikä on aika harvinaista. Ja innoissani heti halusin esitellä uuden pelin Murulle kun hän tuli iskän kanssa ulkoilemasta, siksi näissä kuvissa korttien kääntöaukkoa ei ole vielä ommeltu kiinni, ne on vaan silitetty valmiiksi,  ja asia korjataan kun Muru menee nukkumaan illalla.

Voi kun sydäntä niin lämmitti että Muru innostui muistipelistä ihan yhtä paljon kuin äitinsä, ja koko illan sillä on leikitty. Ei ehkä varsinaisella muistipeli-tavalla, mutta kortteja on pinottu ja käännelty ja jopa laitettu nukkumaan ja kuskattu rattaissa. Silloin on onnistunut lelu kun lapsi sillä leikkii... 

Täti! täti! kuuluu vaan kun Muru pyytää viereensä istumaan puusohvalle ja kääntelemään kortteja. Tähdistä hän tykkäsi erityisen paljon (sekin kyllä saattaa vaikuttaa kun "sydän" ei vielä kuulu sanavarastoon).  
/This is a memory game I made for Muru today, she liked it so much and that makes me really happy! The best part of making toys to your kids is when they really enjoy and play with them.!/


30 kommenttia:

 1. Tosi kiva muistipeli ja sopii niin hyvin pienen tytön kätösiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos, aivan vahingossa niistä tuli just sopivan kokoiset Murun kätösiin, ja ihanan pehmeät ne on leikkiä. tykkään:)

   Poista
 2. Ihanat!!! Ja sopii sisustukseenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän se on että jos itse tekee niin voi yhtä hyvin tehdä sisustukseen sopivat :)

   Poista
 3. Todella kiva idea. Pienet kangastilkut joita ei raaski laittaa roskiin, pääsee tässä kivasti hyvään hyötykäyttöön. Kauniin pelin pikkuinen sai. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... Kyllä kannattaa säilyttää tilkut juurikin tällaisia "hätätapauksia" varten, kun saa kivan inspiksen ja se pitää heti toteuttaa!!

   Poista
 4. Ihana pikkuinen neiti siellä ja todella kaunis muistipeli! Tuota kelpaa pitää esillä, eikä haittaa vaikka olisi jäänyt lattialle lojumaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osuit kyllä niin naulan kantaan, koska se minulla on ajatuksena kun itse teen leluja, että ne kuitenkin lojuvat pitkin lattioita niin ne voi yhtä hyvin olla kauniit :)

   Poista
 5. Aivan ihana idea ja kaunis toteutus! <3 Suloinen Muru! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana muru heti ensimmäisenä seuraavana aamuna hoki "täti täti", ja halusi taas leikkimään muistipeliä :)

   Poista
 6. Tosi kiva idea! Ja kaunis toteutus ja kuvat tottakai. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kovasti, tuollaiset gray-white kortit sopis teillekin :)

   Poista
 7. Mistä noita ideoita oikein tulee:) Ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä aina tiedä mistä... mutta kiva että niitä on koska minusta on ihana toteuttaa niitä :)

   Poista
 8. Apua...es preciosa!!!!! Me encantaaaaaaaa

  VastaaPoista
 9. Huippuidea ja kaunis toteutus!

  VastaaPoista
 10. Tosi hauska idea tytsin leikkeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... ja voihan sillä aikuisetkin leikkiä. Testata vieläkö muisti pelaa:)

   Poista
 11. VAUDE!! Sittenkun olen mummu... teen tuollaisen meillekkin. Hieno idea! Muistipelikin voi olla esteettisen kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muistipeli on varmaankin aika kehittävä peli, ja jos se on kaiken lisäksi esteettinen, niin mikäs sen parempaa!

   Poista
 12. Kerrassaan ihanan näköinen!!! Ja miten ihana idea <3 sinulla niitä tuntuu riittävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Toivotaan nyt ettei ideat ja inspikset pian lopu... niitä on niin kiva toteuttaa! Ja parasta kyllä on kun ne tulee oikeasti käyttöön, ja Muru tykkää niistä.

   Poista
 13. Tosi kaunis muistipeli, hyvä idea :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3