lauantai 21. joulukuuta 2013

virkattuja herkkuja
Muru on useampana päivänä saanut joulukalenterista virkattuja herkkuja, tässä siis ainakin 7 eri päivän kalenteripaljastukset. 

Virkkasin viimein ja vihdoin kauan haaveilemani muffinssit. Lankoja oli jäänyt vuosi sitten virkkaamistani donitseista. Aina iski kaamea laiskuus kun meinasin aloittaa muffinssien teon (tässä niinkuin muutama kerta viime vuoden aikana ne kävivät mielessä, mutta muut prokkikset veivät aina voiton). Muffinsseihin on netissä ohjeitakin mutta nämä tein ihan näppituntumalla, sillä en jaksanut keskittyä, ja illalla kun näitä tein niin katselin samalla hömppäsarjoja nauhalta. Donitsejakin tein sitten samaan syssyyn pari lisää. 

Kesällä rompetorilta ostin pienen peltirasian eurolla, joka oli aika värikäs. Maalasin sen valkoiseksi ja siitä tuli sopiva konvehtirasia. Konvehdit syntyivät vähän vahingossa sitten kun oli muffinsit ja donitsit valmiina niin lankoja oli pikkaisen jäljellä ja illalla oli sellainen olo että eikö ole muka mitään virkattavaa. Näitä oli hauska tehdä, sillä ne syntyivät todella nopeasti ja samalla kun teki yhtä niin mietti että minkälaisen voisi seuraavaksi tehdä. (Paperivuoat on kuvausrekvisiittaa. Konvehdit nyt jäävät muutenkin odottelemaan hetken Murun kasvamista, sillä ovat aika pieniä, mutta muffinsit ja donitsit on kyllä ahkerassa käytössä).

Näitä herkkuja voi sitten syöttää vaikka jättipupulle (1v lahjaksi Murulle ompelemani). Juuri sopivankokoisen puisen syöttötuolin löysin eräältä toiselta rompetorilta viimekesänä, ja tämäkin vaati pari maalikerrosta sillä oli 3-värinen :)

Ihanaiset emalimukit olivat löytö Vapriikin joulutapahtumasta. 

Joulukalenterissa oli myöskin käynti hoplopissa. Olimme siellä ensimmäistä kertaa ja alkuun Muru vaan katseli ja seuraili, mutta kyllä hän sitten rohkaistu ja nautti olostaan täysillä. Mukana olivat ihanat Mira tyttärensä kanssa, kiitos seurasta!/ This crocheted muffins and chocolates I made for Murus christmas calendar. 

Last summer I found a small high chair for Murus bunny. It had to be painted as it was very colorful, but I just find it absolutely adorable./

15 kommenttia:

 1. Noita virkattavia herkkuja on kyllä niin ihana ja helppo tehdä.Mäki tunnustan etten jaksa niin niitä ohjeita seurailla, mutta hyviä on tullut ilmankin.Rauhallista joulun aikaa koko perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Siis ihan mielettömän ihania :) Meiltäkin löytyy leikkikeittiöstä virkattuja vihanneksi ja hedelmiä täältä ♥ Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa että ovat ERITTÄIN kauniita<3

  VastaaPoista
 4. Ihania, ihania herkkuja!
  Itsekin oon vähän lisää virkannut ja ommellut herkkuja lisää, joululahjaksi suvun pienille tytöille.

  Kiitos teillekin kivasta Hoplopin reissusta! :)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka suloisia <3 Ihana blogisikin!

  VastaaPoista
 6. Herkullisen ja suloisen näköisiä, jospa niillä herkutellaan sitten kesällä, ne ei edes lihota!!!!

  VastaaPoista
 7. Taidokasta! Hoplop on huippu paikka :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania ovat <3 Hyvää Joulua teille! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos viesteistä... Virkatuilla herkuilla ovat leikkineet niin Muru kuin kaikki kaveritkin :) Ja kyllä ne ovat somia koristeitakin...

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania! Meillä on saman mallinen syötötuoli, jonka maalaamista valkoiseksi olen haaveillut pitkään, mutta tyttö on sen vielä halunnut pitää Hello Kitty kuvioisena. Nyt on se vaihe oli ja taidankin sen sutaista valkoiseksi :D sopii sitten huomattavasti paremmin huoneeseen. Ja vielä nuo nukkeleikit ovat kovaa huutoa.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3