lauantai 24. elokuuta 2013

syksyn ensimmäiset ja kesän viimeiset...




Olimme viettämässä muutaman päivän taas maalla, vanhempieni luona, sillä he jo huomenna lähtevät takaisin Espanjaan. Siellä oli omenoita vaikka muille jakaa, joten keräsimme Murun kanssa parhaat päältä ja valmistimme syksyn (tai oikeastaan koko elämäni) ensimmäiset omenahillot.










 Tätä kotitekoista täysin luomua herkkuhilloa (jossa ei kylläkään ole sokeria) on ihana laittaa Murun aamu ja iltapuuroon. 

Pakastin osan ihan muovikipoissa mutta pakko oli osa purkittaa hieman söpömmin, pilttipurkkeihin, toivotaan etteivät räjähtele pakkasessa, (luin että vajaaksi täytettuinä kestäisivät ihan hyvin pakastuksen, onko kokemuksia? Tai, no... pianhan minullakin on kokemuksia aiheesta :) )






Eilen illalla vietimme vanhempieni läksiäisiä rennosti läheisten kesken. 

Todennäköisesti tämän kesän viimeiset muurinpohjaletut maistuivat todella ihanalle mansikoiden ja vaniljakastikkeen kera. Murukin söi kokonaisen letun, vaikkakin ilman mitään päällisiä.











16 kommenttia:

  1. oi ihanan näköistiä purnukoita :) Itse olen pakastanut kotitekoista vauvansosetta pilttipurkeissa ja ei mulla poksahdellu, vaikka etukäteen sitä juuri pelkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on ne pilttipurkit aika suloisia, ja kun niitä tulee sen verran paljon että on kiva jos osa menee uudelleenkäyttöön. Ihan yhtenä kappaleena ovat vielä toistaiseksi :)

      Poista
  2. Ihania kuvia ja tunnelmia! <3 Suloiset pikkuiset hillopurkit! Toivottavasti pysyvät ehjinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... Kyllä ne taitavat pysyä :)

      Poista
  3. Ihana kuva pienokaisesta omenoiden keskellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muru oli oikein hyvä apulainen, vaikkakin lopuksi lähinnä tyhjensi koria täyttämisen sijaan :)

      Poista
  4. Voi miten kauniit purnukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilttipurkit on kyllä suloiset, on kiva keksiä niille käyttöä...

      Poista
  5. aah, mä niin haluuun omppuhillooo!!! voisikohan Espanjassa kasvattaa partsilla yhtä puuta...hmmm...viihtysköhän se ruukussa.. ;)

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Miten teit hilloa ilman sokeria?
    Jaatko ohjeen, voisin meinaan kokeeilla, kun mun omenat on vielä puissa?
    Syysterveisin Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh... ehkä tuo hillo sana ei sit olekaan ihan sopiva, sillä keitin ihan vettä ja omenoita ja survoin ne, eli omenasose vois olla tarkempi kuvaus, hups...

      Poista
  7. Voih,noita muurinpohja lättyjä,NAM!!!
    Meilläkin tuli nyt ekaa kertaa omenoita omasta puusta ja niitä tuli oikeesti ihan järjetön määrä! No saapa testailla kaikki mahdolliset omenaa sisältävät ohjeet=)Suloiset nuo hillo purkit. Mä oon ainakin pari kertaa pakastanu pilttipurkin vajaana ja kyllä se on hyvin kestänyt.
    Aurinkoista viikkoa sinne suunnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kestävät pilttipurkit pakastuksen, nyt sen on itse todennut. Ihanaa, pääset kokeilemaan kaikkia kivoja omena reseptejä, minulle maistuisi omenapiirakka tai se uuniin laitettava omenajuttu jossa kaura/voi/sokeri krokanttia päällä?!? Nyt ei vaan tule nimi mieleen :)

      Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3