keskiviikko 30. tammikuuta 2013

vauvalle ruokaessu


Tein Murulle ruokaessun, tosi helpon kaavan mukaan, ja siihen tarvittiin vahakangasta (ei mitään kovin jäykkää ja paksua) n. 50x70cm pala ja kanttinauhaa ehkä 4m. 

Ostin espanjasta värikkään ruokaessun, joka hintansa puolesta (1,70e) sopi purettavaksi kaavaksi. En ole edelleenkään törmännyt kivannäköiseen ruokaessuun jotenka eikun ompelemaan. Sama essu lähti Murun kuukautta nuoremmalle serkkupojalle. Tässä työvaiheet mikäli ketään kiinnostaa ommella vauvallensa vastaavanlainen. Kuvat kertovat onneksi paremmin kuin kuvien selitykset.


1.leikkaa vahakangas muotoon

2.ompele kanttinauhaa hihansuulle ja yläreunaan, kaula-aukon alkuun saakka

3.ompele kaula-aukko ja jätä kanttinauha pitkäksi molemmille puolille essun solmimista varten

4.käännä hiha taakse ja ompele hiha kiinni ja jatka samalla helmaan

5.valmis14 kommenttia:

 1. No on hieno! Pitäisiköhän sitä itsekin tommoinen tehdä, sillä tosiaankaan kauniita ruokalappuja ei ole (ainakaan meillä)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä essu kyllä, aika laiska vaan olen laittamaan sitä murulle, mut aina puolessa välissä ruokailua toivon että olisin laittanut!

   Poista
 2. Hui kuinka hurjan söpö! Meillä vielä joudaan vasta maitoa, joten ei essuja tarvita, mutta pian pitää alkaa oikean ruuankin kanssa harjoittelemaan, ja silloin olisivat essut poikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä käteviä, toinen vaihtoehto on että vauva on vaan vaippasillaan :) Jokatapauksessa pyykkiä tulee nyt paljon enemmän kuin ennen!

   Poista
 3. Tykkään! Kiitos, kun teit meillekin.:) <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. No tuo nyt oli sieltä helpommasta päästä onneksi.

   Poista
 5. Ihanan näköinen essu, todella suloinen. Blogissani olisi sinulle pieni haaste. :)

  VastaaPoista
 6. Voi, niin hieno. Nyt jos laittaisin tehtävä-listalle niin oliskohan se valmis ennen kuin meidän touko-vauva syntyy ja sitä tarvitsee? Aina mun ompelutyöt jotenkin kasaantuu ja ruuhkautuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saat, siihenhän on ainakin 8kk ennen kuin tarvitset sitä :)

   Poista
 7. Kaunis essu! Ruokalaput tosiaan tuppaa olemaan yleensä niitä vähemmän kauniita. Taidanpa tekaista meillekkin tällaisen. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ompelin ruokalappujakin myöhemmin, sillä olen hieman laiska pukemaan tuota essua ihan joka aterialle, lähinnä niihin löysempiin ruokiin on pakko laittaa...

   Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3