keskiviikko 9. tammikuuta 2013

nyt alkaa kevyt linja








Uuusi vuosi on kiva aloittaa kevyemmin. 
Kun minä aloitan kevyemmän linjan, niin leivon näitä suklaamuffinseja. Kyllä, luit oikein. Nämä ovat nimittäin täysjyvävehnäjauhoista, karppisokerista ja sokerittomasta suklaasta tehtyjä.

Olen melkoinen herkkusuu, ja siksi teen satsin näitä pakkaseen jotta sitten kun makeanhimo iskee (ja sehän iskee päivittäin), niin saan iltapäiväteelle herkun.




Karppisokerihan on täysin kaloriton. Se on minulle uusi tuttavuus, ennen käytin makeutusainetta, mutta luin että karppisokeri olisi terveellisempää. Se kuulostaa kaikin puolin, no hintaa lukuunottamatta (n.20 eur kilo), täydelliseltä tuotteelta. Olen myöskin korvannut vaalean jauhon täysjyväjauhoilla. Siitä teen usein myös amerikkalaisia pannukakkuja. Niiden kyytipojaksi marjoja ja hedelmiä, tai minun henkilökohtainen suosikki hedelmäseiska (vauva piltti). NAM. En käytä oikeastaan vaaleita jauhoja enään ollenkaan, paitsi jos vieraille tekee jotakin. Täysjyväjauhojen kanssa pitää vaan muistaa laittaa vähemmän kuin mitä reseptissä on jauhoja, sillä se on jotenkin paksumpaa. 





Tänään lähtee tilaus teippitarhalle. Minulla on nimittäin suunnitteilla laittaa eteisen sähkökaappiin liitutaulu-kontaktimuovia. Kaapin ovi on ruma ja naarmuuntunut. Kontaktimuovin saa myöhemmin pois ja siksi on parempi ratkaisu kuin maalaaminen. Siihen oveen tarttuu myös magneetit, joten siitä saa kivan ilmoitustaulun.
 Tuolta teippitarhasta saa myös liitutusseja ja kaikenlaisia kuvioteippejä.

10 kommenttia:

  1. Oi namskis! mistä löysit ohjeen! voisin itsekin kokeilla tehdä noita muffinsseja ja pannukakkuja! :)

    VastaaPoista
  2. No ohjeet on perus suklaamuffinsi(googletin) ja pancakes(löytyi jostakin lehdestä) ohjeet, vaihdoin niihin vaan terveellisemmät aineet.

    Amerikkalaiset suklaamuffinit n.12 kpl
    100g voita tai margariinia (laitoin paljon vähemmän)
    2½ dl sokeria (karppisokeria)
    2 munaa
    1 dl maitoa
    4 dl vehnäjauhoja (laitoin n. 3 dl täysjyväjauhoja)
    2 tl vaniliinisokeria (en laittanut)
    2 tl leivinjauhetta
    0,5 tl suolaa
    100g tummaa suklaata (sokeritonta suklaata, ja väriä antamaan kaakaojauhetta lusikallinen)

    Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

    Amerikkalaiset pannukakut:
    300g jauhoja
    4 tl leivinjauhetta
    3 munaa
    4 dl maitoa
    2 rkl voita
    ripaus suolaa

    taikinaa pitää sekotella ripeästi jonkun aikaa että siitä tulee ilmavaa.

    VastaaPoista
  3. pitää kokeilla ...näyttää herkullisesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne ihan kelpaa jos ei vertaa oikeen tosi herkku-lihottaviin arnolds muffinseihin.

      Poista
  4. Kiitos hyvästä vinkistä! Juuri ajankohtainen minulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Minä en ainakaan pysty ihan täysin kaninruualla laihduttamaan, herkkuja tekee kuitenkin välillä mieli!

      Poista
    2. Noi oli oikeesti hyviä! Ei meinannut töissä uskoa niiden olevan kevyesti tehtyjä :)

      Poista
    3. Kokeilitko niitä? Kiva jos tykkäsit/te.

      Poista
  5. mistä oot ostanu tuon karppisokerin? onko esim isoissa marketeissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin karppisokerin punnitse ja säästä liikkeesta, en ole siihen muualla törmännyt mutta enpä ole kauheesti muualta etsinytkään kun kerran tuo p&s myy sitä :9

      Poista

Ihanaa kun jätät viestiä <3