perjantai 21. joulukuuta 2012

jouluherkutEilen illalla laitoimme joululaulut soimaan ja aloimme paistamaan pipareita äitini tekemästä taikinasta. Niitä tuli ainakin 8 pellillistä, ja meitä on 4 aikuista joulua viettämässä. You do the math! 

Sitten teimme herkullisia ja super helppoja suklaasydämiä. Valkosuklaa-pipari (oma ehdoton suosikki), maitosuklaa-pähkinä ja kahden suklaan makuisia. Idean sain Siirtolaisrouvana Baijerissa blogista. Ja reseptihän on hyvin yksinkertainen. Sulata suklaa, rouhi pipari ja pähkinät pieniksi murusiksi, sekoita suklaa ja pähkinät/piparirouhe keskenään ja laita silikonimuotteihin jääkaappiin kovettumaan. Siinä se, ja näistä saisi ihanat pikku lahjat kun pakkaisi hienoihin sellofaanipaketteihin, mutta tällä kertaa nämä menevät ihan kaikki meidän omiin suihimme. Kyllä tämä jouluherkkujen valmistelu toi vähäsen sitä joulutunnelmaa jota olen kaivannut. Jouluun on vain pari päivää eikä tunnu kelin puolesta siltä että joulu olisi ollenkaan tulossa, moneen kuukauteen. Päivällä on niin aurinkoista ja valoisaa. Illan hämärtyessä voimme kuitenkin sytyttää kymmeniä kynttilöitä ja nautiskella joulumusiikista, kyllä se joulumieli siitä syntyy, ja yhdessäolosta. Yhdessäolo on saanut oman lapsen myötä aivan uuden merkityksen, sehän on kaikki kaikessa! Joka hetki on kultaakin arvokkaampi. Puoli vuotta tytön syntymästä on lentänyt kuin siivillä. Yritän pysähtyä pieniin hetkiin, tytön hymyyn, katseeseen, halaukseen ja ottaa niistä kaiken irti. Ihan joka päivä tietenkin eikä vain jouluna...
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas kerran! Ja meillä on ollut selkeesti sama meininki, mäkin tein pipareita ja juuttinarua löytyy munkin purnukoista. ;) Mut noin kauniita väkerryksiä en kyllä osannut...pitää laittaa toi suklaaresepti muistiin.

  Sano sinne terkkuja täältä multa! :)

  VastaaPoista
 2. No mäkin ihmettelin, ihan niin kuin oltais sovittu tää juttu! Mistä olet tuollaisen lumihiutale piparimuotin löytänyt? Tosi suloisia!!! Paljon terkkuja täältäkin sinnepäin...

  VastaaPoista
 3. Oi mitä herkkuja ! Otankin suklaaohjeen talteen :)
  Mukavaa joulun odotusta !

  VastaaPoista
 4. Kyllä ovat sen verran helppoja tehdä nuo sydänherkut ja lisäksi niitä voi soveltaa oman maun mukaan että mitä sinne suklaan sekaan laittaa. Heti ajattelin ostaa tuollaiset silikonisydänmuotit itselle kun vaan kävelevät vastaan (nuo olivat äitini).
  Maukasta ja tunnelmallista joulua sinulle!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jätät viestiä <3